perjantai 18. maaliskuuta 2016

béarnaise sauce from the grill



                                             BEARNAISE KASTIKE GRILLISTÄ

 



Kunnon pihvi vaatii kaverikseen kunnon kastikkeen. Loksauta naapurin
pussikastike-miehen suu auki ja loihdi astetta parempi soosi suoraan grillissä.
Täyteläinen, paksu ja maistuva Bearnaise täyttää nirsoimmankin ruokavieraan toiveet.

Tämä kastike on hiukan vaativa valmistaa, mutta muutaman harjoittelukerranjälkeen,
tämän voi pyöräyttää vaikka grillissä ja lisäksi se saa hiililtä mukavaa herkullista
lisämakua. SUOSITTELEN!


Mitä tarvii?

- 4 kpl Keltuainen
- 1 kpl Salottisipuli
- 1 dl Valkoviini (sitä halvempaa...)
- 1 dl Vesi
- 2 rkl Etikkaa (omena tai valkoviini)
- 200 g Voita
- 1 rkl Rakuuna (jos on kuivattua)
- 1 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria (jauhettuna)

Tuoretta Persiljaa koristeluun ja tilkka Sitruunamehua



Aloita makuliemen teolla, lisää kattilaan lohkottu salottisipuli, viini, vesi, etikka
rakuuna, suola ja pippuri. Kiehuta rajusti kasaan kunnes jäljellä on noin kolmasosa.
Kaada neste siivilän läpi ja kippaa takaisin kattilaan.

Laita toiseen kattilaan voi ja nosta se miedolle lämmölle. odota, että voi sulaa ja sen
hera saostuu kattilan pohjalle (päälimmäiseksi jää kirkastettu voi, käytä vain sitä kastikkeeseen ja heitä lopuksi pohjalla oleva hera pois).
Kolmanteen kattilaan laitetaan keltuaiset.

Nosta kaikki kattilat lämmölle ja makuliemen lämmettyä ala kaatamaan sitä
keltuaisten joukkoon samalla vispaten.

Vispaa niin että ranteet paukkuu! Sillä vaarana on seoksen liika kuumentuminen, jolloin
soosi juoksettuu ja homma menee puihin.
Jatka edelleen vispaamista käyttäen välillä kattilaa hiillosten päällä kovemmalla lämmöllä.
(tarkoitus olisi saada kastike 50-60c asteen lämpötilaan).

Seoksen alkaessa paksuuntumaan, voit aloittaa lisäämään kirkastettua voita. 
Kaada voi ohuena norona ja jatka vispausta. Tuloksena pitäisi syntyä paksu ja täyteläinen kastike.

Lopuksi voit lisätä joukkoon hakattua persiljaa, sekä lorauksen sitruunamehua.



Jos kastikkeen pitää seistä hetki ennen syömistä, niin suosittelen kattilan peittämistä
kelmulla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!