keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Pulled pork Burger


Pulled pork ja coleslaw





Suomen kesä hellii taas grillaajia, eli vettä tulee viikkotolkulla ja
grillaajaa harmittaa.
Nyt kuitenkin säämies lupaili pariksi päivää kelpokelejä, joten
ajattelin valmistaa muutamana kesänä jo kulttisuosioon päässyttä pulled porkia.

Samalla ajattelin testata uutta savustin-grilliäni ja normaalista poiketen
kokeilen Poppamiehen maustesekoitusta.




Pulled porkiin käy lähes mikä tahansa rasvainen porsaanliha, mutta perinteisemmin
käytössä on yleensä lapa/etuselkä tai kasler. Tässä reseptissä käytän noin 2,5kg
kokoista porsaan kasleria.


Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen savustusta. Valele lihan pintaan
ensin hiukan oliiviöljyä ja hiero sen jälkeen lihaan haluttu mausteseos.

Esivalmistele grilli tai savustin matalaan lämpöön noin 80-120c asteeseen.
Hiiliä käyttäessäsi kaada reilusti brikettejä "hiilikoriin" ja asettele
muutama savustuspala brikettien sekaan (porsaanlihalle suosittelen
pekaanipähkinä, kirsikka tai omenapuun paloja) ja sytytä piippusytyttimessä
5-10 brikettiä palamaan. Brikettien kunnolla syttyessä voit lisätä ne
hiilikoriin muiden brikettien ja savustuspalojen sekaan. Näin saat aikaiseksi
pitkään kestävän savun ja lämmön.




Anna lämmön nousta 80c asteeseen ja voit nostaa lihan savustumaan grilliin.
Lisää vielä hiilien yläpuolelle tippa-astia mihin laitat vettä ja omenasiideriä,
jotta grillin lämpötilat pysyvät kurissa ja näin liha säilyy mehukkaampana eikä
pääse kuivumaan liikaa.

Pidä lämmöt tasaisena 80-120c asteen välillä ja lisäile tarpeen mukaan brikettejä,
savustuspaloja, sekä vettä tippa-astiaan. Anna lihan rauhassa savustua ja kypsyä
noin 6 tuntia ja nosta se hetkeksi työpöydälle folion päälle. Suihkuta lihan pintaan
omenamehua, siideriä tai omenaviinietikkaa ja kääri se tiukasti folioon.
Lisää lihaan vielä paistomittari paksuimpaan kohtaan ja nosta liha takaisin grilliin.
Anna lihan kypsyä vielä usempi tunti tai kunnes paistomittari näyttää
90-95c astetta. Nosta tämän jälkeen foliopaketti pois grillistä ja aseta se esim.
kylmälaukkuun vetäytymään 2 tunniksi.





Vetäytymisen jälkeen on aika aloittaa possun "repiminen". Ota kaksi haarukkaa
ja ala repimään possua suikaleiksi. Suikaloinnin jälkeen voit lisätä siihen hiukan
grillimaustetta ja valele lopuksi suikaleet mieleiselläsi grillauskastikkeella.



Kääri lihat vielä folioon ja valmista Coleslaw. Paahda sämpylöiden leikkauspinnat
ja kasaa burgerit valmiiksi. Näillä eväillä voi edullisesti herkutella isommallakin
porukalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!